Mii de susținători ai liderului opoziției, Alexei Navalny, au protestat duminică în Rusia împotriva proiectului de creștere a vârstei de pensionare. Potrivit Reuters, cel puțin 800 dintre aceștia au fost reținuți de poliție.

,,Autoritățile nu ascultă oamenii și asta înseamnă că este timpul să ieșim pe străzi”, a declarat un protestatar, înainte de manifestație.

Proiectul care se află în prezent în Parlament a redus cu 15% procentul de popularitate al președintelui Vladimir Putin. Presa internațională scrie că modificarea vârstei de pensionare este considerată de cetățeni cea mai nepopulară măsură guvernamentală.

Aproximativ două mii de persoane s-au adunat în piața centrală din Moscova, deși autoritățile au respins cererea susținătorilor lui Navalny pentru a protesta. Au scandat ,,Rusia va fi liberă” și ,,Putin este un hoț” atunci când forțele de ordine au vrut să disperseze mulțimea.

Reforma prevede majorarea vârstei de pensionare pentru bărbați de la 60 la 65 de ani, iar pentru femei de la 55 de ani, la 60.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday