În iulie 2020, a doua lună întreagă de după ridicarea stării de urgență, managerii unităților de cazare se adaptau noilor condiții sanitare în care urma a fi desfășurat sezonul turistic. În iulie 2021, majoritatea restricțiilor au fost ridicate, astfel că numărul sosirilor a crescut cu 56%. Institutul român de Statistică (INS) arată că sosirile turiștilor străini au reprezentat 8,9% din total.

În iulie s-au înregistrat 3,68 de milioane de înnoptări, o creștere de 51% față de aceeași lună 2020. În medie, un turist român s-a cazat 2,6 zile, iar unul străin 2,2 zile. În aceeași lună au fost 1,42 de milioane de plecări ale românilor în străinătate, cu 63% mai multe față de intervalul din anul trecut.

În primele șapte luni din 2021, numărul de sosiri a crescut la 4,7 milioane, creștere de 53% față de perioada similară din urmă cu un an. 93% au fost doar ale românilor. Unitățile de cazare au funcționat la 23% din capacitate, iar cele mai populare destinații au fost Constanța, Brașov, București, Bihor și Prahova.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday