Potrivit CNCAV, 126.492 de persoane s-au vaccinat de ieri până astăzi, dintre care 90.950 cu prima doză, 12.361 cu a doua doză și 23.181 cu cea de-a treia doză. Cel mai folosit ser a fost cel produs de Johnson&Johnson, urmat de cel dezvoltat de compania Pfizer.

Campania de vaccinare s-a relansat odată cu creșterea numărului de cazuri în Valul IV, dar a accelerat la peste 100 de mii de vaccinați pe zi de la  introducerea certificatului verde ca măsură de acces în diferite spații publice închise. În ultimele patru zile au venit să se vaccineze cu prima doză, în medie, 100 de mii de persoane pe zi –  luni s-au vaccinat cu prima doză peste 93 de mii de persoane, marți puțin peste 111.033, iar miercuri 111.556, cel mai mare număr de persoane inoculate cu prima doză de la începutul campaniei de vaccinare în România.

Mai mult de jumătate dintre ele au optat însă pentru serul J&J, care se face într-o singură doză, iar persoanele sunt considerate complet imunizate și primesc certificatul verde la 14 zile după vaccinare. În cazul vaccinurilor în două doze, cu imunizare mai eficientă, certificatul verde se primește la 14 zile după a doua doză, dar trebuie să treacă trei săptămâni între cele două doze.

Până acum, peste 6,82 de milioane români au fost vaccinați cu prima doză de ser, iar 6,17 de milioane cu schemă completă. Din 28 septembrie, de când a început imunizarea cu a treia doză, 810.621 de mii de români au optat pentru administrare. Din 27 decembrie 2020, au fost administrate aproape 12,40 de milioane de doze din cele patru seruri aprobate la nivelul UE – Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday