Potrivit comunicatului DIICOT, cele patru grupuri infracționale organizate erau specializate în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, luare de mită, dare de mită şi punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În urma perchezițiilor, 57 de persoane vor fi duse la audieri.

În cursul anului 2019, pe raza comunelor Suraia, Goleşti și Năneşti (Vrancea), s-au constituit mai multe grupări infracţionale care furau utilaje agricole sau de construcţii din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, pe care le transportau în ţară cu ajutorul unor platforme rutiere. Le depozitau la colaboratori sau în spaţii deţinute de firme înregistrate legal, pe perioada cât utilajele erau “cosmetizate” în sensul mascării zonelor din care au fost sustrase/rupte/distruse dispozitivele GPS de localizare sau pentru a le face să corespundă vizual cu utilaje cu privire la care au obţinut documentele reale.

Până la vânzarea directă sau prin platformele online, se întocmeau în fals documentele aferente tipului de utilaj ce urma să fie vândut și se intervenea asupra softului. Preţurile cu care aceste utilaje erau vândute variau în marja de 30%-50% din preţul real, ajungând chiar şi în aceste condiţii la preţuri de câteva zeci de mii de euro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday