Ministerul Sănătății a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că, începând de luni, 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech, conform recomandărilor EMA și ECDC.

Astfel, pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate anti-Covid cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna). Ministerul precizează că vaccinarea cu doza a patra se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de-a treia doze.

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday