Guvernul a aprobat luni OUG privind acordarea unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19, pentru încurajarea imunizării. Cheltuielile aferente vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății. Aceste tichete vor fi acordate din momentul în care intră în vigoare ordonanța, după publicarea în Monitorul Oficial.

Loteria de vaccinare constă în acordarea de premii în bani cetățenilor români vaccinați cu schemă completă de vaccinare. Ministerul Economiei stabilește fondul anual de premiere pentru Loteria de vaccinare, precum și repartizarea acestuia. Pentru anul acesta, prima extragere are loc în luna octombrie.

În plus, Guvernul a mai stabilit că măștile achiziționate anul trecut pentru categoriile defavorizate, care nu au fost ridicate, vor putea fi distribuite școlilor.

Proiectul integral adoptat de Guvern:

NTkxZGFmNGY1MGI2YWYzYzI1ZjY5NTA2N2Y=

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday