Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că aproximativ 20% dintre trupele rusești desfășurate în apropierea Kievului au ”început să se repoziționeze” spre nord, posibil îndreptându-se spre Belarus. I-am văzut repoziționându-se la garnizoana lor de origine, iar acesta nu este un lucru puțin. Dacă rușii vorbesc serioși în privința detensionării… atunci ar trebui să-i trimită acasă”, a adăugat acesta.

Kirby a mai precizat că Pentagonul consideră că forțele care se îndepărtează de Kiev vor fi probabil repoziționate în Belarus, înainte de a fi redistribuite pentru ”operațiuni viitoare” în Ucraina. Majoritatea forțelor care au început să se deplaseze spre nord, conform lui Kirby, sunt cele de lângă aeroportul Hostomel de lângă Kiev, care a fost scena unor lupte grele în primele zile ale războiului la sfârșitul lunii februarie.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday