Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a declarat într-o reuniune virtuală a Grupului de contact pentru Ucraina: ”La finalul acestei săptămâni, vom aproba următorul pachet prezidențial de furnizare de arme, muniții și echipamente pentru Ucraina. Va fi cel de-al șaisprezecelea din august anul trecut și până în prezent. Va include încă patru HIMARS, sisteme avansate de rachete, pe care ucrainenii le-au folosit atât de eficient și care au făcut o mare diferență pe câmpul de luptă”.

Austin a mai declarat că pachetul va cuprinde și rachete pentru lansatoarele multiple (MLRS), precum și artilerie. Potrivit Reuters, americanii au oferit ucrainenilor asistență militară în valoare de opt miliarde de dolari, începând din 24 februarie.

De la începutul războiului și până acum, Statele Unite au trimis 12 astfel de sisteme de rachete în Ucraina. Oficiali din Ucraina, dar și din SUA au vorbit despre diferența pe care sistemele de mare precizie HIMARS o fac pe frontul din Ucraina, ”încetinind semnificativ” avansul Rusiei. Ministrul ucrainean al Apărării a afirmat că țara sa ar avea nevoie de cel puțin 50 de astfel de sisteme pentru a reține inamicul.

Surse alternative: Reuters, CNN

Sursa foto: Defense.gov

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday