Pentagonul a acordat Ucrainei asistență de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari, la doar câteva zile după ce Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că este gata să colaboreze cu Departamentul Apărării al SUA pe o serie de probleme de securitate, după întâlnirea dintre Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin și luând în considerare faptul că președintele american nu au fost destul de dur cu omologul său rus la întâlnirea de la Helsinki, arată CNN.

Alocarea banilor a fost confirmată vineri, într-o declarație emisă de Ambasada Ucrainei la Washington.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a confirmat ulterior pentru CNN că asistența de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari a fost oferită.
Fondurile sunt menite să consolideze controlul și controlul Ucrainei, sistemele de conștientizare a situației, comunicațiile sigure, mobilitatea militară, viziunea de noapte și tratamentul medical militar, a declarat un oficial american pentru apărare.

Fondurile sunt menite să consolideze controlul și apărareaUcrainei, comunicațiile sigure, mobilitatea militară, vizibilitatea de noapte și tratamentul medical militar, a declarat un oficial american pentru apărare.

Potrivit oficialului, finanțarea va oferi echipamente pentru a sprijini programele de formare continuă și nevoile operaționale.

Banii fac parte din bugetul apărării al SUA, dar eliberarea sa a fost condiționată de faptul că Ucraina a adoptat o serie de reforme în domeniul apărării pentru a ajuta la adaptarea practicilor de apărare a țării la standardele și practicile moderne.

SUA a oferit Ucrainei asistență de securitate de peste 1 miliard de dolari, începând cu 2014, deoarece a încercat să susțină armata țării, care se confruntă cu un conflict continuu cu separatiștii din estul țării, despre care forțele Pentagonului consideră că sunt sprijinite, înarmate și chiar conduse de Moscova.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday