Patriarhul Daniel a afirmat, la insistențele reporterilor, că s-a vaccinat. Precizările Patriarhului au avut loc pe holul Parlamentului, după ședința solemnă a legislativului. Este pentru prima dată când liderul Bisericii admite public că s-a imunizat împotriva Covid: ”Sigur, m-am vaccinat, gata. Toate datele sunt confidențiale”, a precizat acesta, fără a spune cu ce ser s-a vaccinat. A fost întrebat și dacă s-a vaccinat cu două doze, răspunzând doar “nu”.

Enoriașilor, Patriarhul Daniel le recomandă ”să asculte sfatul medicilor”.

Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis ulterior și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, citat de Hotnews.

Este cunoscut faptul că de la debutul pandemiei, Biserica a evitat să ofere un îndemn clar la vaccinare, ci doar a îndemnat de cele mai multe ori la ascultarea sfatului medicilor. Au fost numeroase situații în care anumiți preoți s-au poziționat împotriva vaccinării și chiar au negat existența pandemiei. De exemplu, recent, autoritățile au demarat o anchetă în cazul unor preoți reclamați de credincioși că le-au cerut persoanelor vaccinate să plece din biserică, iar celor care purtau mască de protecție să renunțe la aceasta.

Un alt exemplu este cel al Arhiepiscopului Teodosie. Recent, acesta a pledat, la un post de radio, ”împotriva acceptării obligativității vaccinului, deoarece nu este asumat de nimeni”. Patriarhia a respins poziția acestuia: ”Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării e ferm dezavuat de Biserică. Fiecare este dator să asculte exclusiv de sfaturile medicilor”.

Foto: Inquam / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday