Comisia de mediu a Parlamentului European și organizatorii festivalului Untold vor organiza un concurs internațional pentru studenți, în toamna acestui an. Tinerii vor putea propune proiecte care vizează protejarea mediului înconjurător, reciclarea deşeurilor. Proiectul declarat câștigător va fi implementat în cadrul festivalului, iar studenții învingători vor vor primi un internship în Comisia de mediu și acces gratuit la Untold.

Anunțul privind concursul a fost făcut de europarlamentarul Adina Vălean şi organizatorii Untold, Bogdan Buta, Adrian Chereji şi Bogdan Rădulescu.

“Cred că publicul tânăr în special este cel mai dornic şi deschis în a afla şi a înţelege modalităţile de protejare a mediului înconjurător. Acestea sunt reglementate prin legislaţii europene adoptate cu succes precum Pachetul Deşeuri sau care urmează a fi negociate precum Strategia pentru plasticul de unică folosinţă în cadrul Comisiei pe care o conduc. Felicit fondatorii festivalurilor Untold şi Neversea pentru angajamentul civic, dar şi pentru faptul că au ales să facă acest program de conştientizare la nivel european şi nu s-au limitat doar la România. Este o mândrie de fiecare dată când un lucru bun porneşte din România şi se concretizează şi în străinătate”, a declarat Adina Vălean, preşedintele Comisiei de mediu din cadrul Parlamentului European, într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles.

Studenții se vor putea înscrie în concurs în echipe de câte 3 persoane.

“Ne dorim să transmitem un mesaj de atenţionare, de responsabilitate faţă de tinerii din România, faţă de tinerii care sunt fani Untold. Ne dorim să atragem un semnal de alarmă faţă de impactul materialelor reciclabile. Ne dorim să dăm şansa tinerilor care sunt pasionaţi de această zonă să vină cu nişte propuneri concrete, atât de dezvoltare a conceptului de festival eco, cât şi a unor proiecte de promovare a importanţei reciclării la nivel mondial, iar aceste proiecte să fie apoi implementate în cadrul festivalului Untold. Proiectul câştigător va fi finanţat de Untold şi de Parlamentul European. Poate apoi acest model să fie preluat şi de organizatorii altor festivalului, (…) sigur, ne dorim ca această campanie să meargă şi peste graniţele Europei”, a declarat Eduard Chereji, directorul de comunicare şi marketing Untold.

Fstivalul Untold vor avea în acest an o instalație realizată din plastic reciclat, dar și automate de colectare selectivă pentru materialele plastice şi de reciclare a dozelor de aluminiu, iar la fiecare cinci doze reciclate, consumatorii vor câştiga diverse premii. De asemenea, artiştii care vor cânta la festival vor fi transportaţi cu 10 maşini electrice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday