Într-un comunicat de presă, Parlamentul recomandă Comisiei Europene să sancționeze cele trei țări, ale căror parlamentari au votat mai mult “împotrivă” ori s-au abținut: În urma hotărârii Curții Europene de Justiție “Coman & Hamilton”, care a constatat că dispozițiile referitoare la “soț/soție” din Directiva privind libera circulație se aplică și cuplurilor de același sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre.

“UE ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când își exercită drepturile fundamentale”, mai arată parlamentul. Rezoluția a fost adoptată cu un număr de 387 de voturi pentru, 161 împotrivă și 123 de abțineri.

“În cele din urmă, eurodeputații iau act de discriminarea cu care se confruntă comunitățile LGBTIQ din Polonia și Ungaria. Parlamentul solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, măsuri judiciare și instrumente bugetare) împotriva acestor țări”, încheie parlamentul comunicatul de presă.

Potrivit Europa Liberă, europarlamentarii români au votat astfel:

  • Pentru: Cioloș, Pâslaru, Strugariu, Ștefănuță, Tudorache, Mituță;
  • Împotivă: Avram, Benea, Ciuhodaru, Grapini, Manda, Nica, Plumb, Tudose, Băsescu, Blaga, Buda, Buşoi, Falcă, Hava, Marinescu, Tomac, Terheș, Vincze;
  • Abțineri: Botoş, Gheorghe, Motreanu, Mureșean, Nistor, Winkler;
  • Au lipsit: Negrescu, Crețu, Bogdan.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday