Într-o procedură tensionată de votare în Parlamentul European, majoritatea deputaților europeni au susținut o moțiune pentru a declanșa Articolul 7 împotriva Ungariei. Guvernul lui Viktor Orban este acuzat de restricționarea libertății mass-mediei independente, a ONG-urilor, precum și înlăturarea judecătorilor independenți, informează Deutsche Welle. 

Membrii Parlamentului European au votat miercuri pentru a cenzura guvernul maghiar pentru erodarea democrației și nerespectarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Deputații europeni au votat în favoarea declanșării procedurilor de sancționare în temeiul Articolului 7 împotriva guvernului prim-ministrului Viktor Orban, care ar putea duce la pierderea dreptului de vot al Ungariei ca membru al Uniunii Europene.

Măsura nu penalizează imediat Ungaria, dar deschide ușa pentru impunerea de sancțiuni. De asemenea, votul de miercuri înseamnă că un avertisment formal va fi trimis Ungariei pentru încălcarea valorilor UE.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday