Pentru respingerea reexaminării pe modificările Legii 303/2004 privind Statutul Judecătorilor şi Procurorilor au fost 75 de voturi ,,pentru” și 20 ,,împotrivă”. 

Curtea Constituțională a României a decis că Statutul Magistraților este constituțional și a respins ca neîntemeiate sesizările Înaltei Curți și ale PNL.

Magistraţii instanţei supreme au arătat  în sesizarea transmisă CCR că în modificarea Legii privind statutul magistraţilor nu este identificată în mod clar ipoteza în care există eroarea judiciară, ci doar în linii generale, ceea ce duce la imposibilitatea aplicării legii.

Legea 303/2004 face parte din pachetul celor trei legi ale Justiției modificate la finalul anului trecut de majoritatea PSD–ALDE. Modificările au fost criticate de Comisia Europeană și trimise către examinare și Comisiei de la Veneția, care este așteptată să omită o opinie în perioada următoare.

Luni, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea de reexaminare în cauză, cu 173 de voturi ,,pentru”, 61 ,,împotrivă”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday