Modificările au fost votate cu 175 de voturi pentru, 78 împotrivă și o abținere. PNL a anunțat anterior că va sesiza Curtea Constituțională.

Comisia Iordache a dat raportul final pe modificările aduse Codului într-o ședință care a început la ora 12:00. În plenul Camerei Deputaților amendamentele au început să fie dezbătute și votate înainte de ora 19:00, timp de o oră.

Prin modificările aduse, prescrierea faptelor va fi posibilă dacă în decurs de un an de la deschiderea dosarului, procurorul nu începe urmărirea penală a făptuitorului.

De asemenea, dacă o sentință de achitare a fost dispusă de prima instanță de judecată, a doua instanță nu va putea da o condamnare decât dacă sunt administrate probe noi.

Opoziția a acuzat și că una dintre modificări îl poate ajuta pe Liviu Dragnea. Comisia Iordache a decis că hotărârile definitive pot fi revizuite, dacă decizia nu a fost semnată de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday