Startul partidei dintre Liverpool și Real Madrid a fost întârziat cu aproximativ 35 de minute după ce suporterii au încercat să intre cu forța pe stadionul din Paris. Reuters notează că poliția franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea de suporteri englezi, cărora nu li s-a permis să asiste la partidă. UEFA a precizat că haosul care a amânat startul partidei a fost cauzat de biletele false respinse de turnichete. 

Poliția i-a spus unuia dintre prietenii mei că are un bilet fals, eu pot să vă asigur că biletul nu era fals. A fost într-adevăr o dezamăgire. Ca să fiu sincer, oamenii intrau uneori în panică, iar folosirea gazelor lacrimogene asupra suporterilor este de neacceptat, a declarat fundașul stânga al Liverpool, Andy Robertson. 

A fost îngrozitor chiar și pentru fanii noștri și pentru toate familiile care au reușit totuși să intre pe stadion, trecând prin acest haos. Nu a fost o experiență frumoasă pentru o finală. Liga Campionilor ar trebui să fie o sărbătoare, dar de data aceasta nu a fost”, a adăugat sportivul.

Liverpool a cerut o investigație oficială a incidentelor din afara stadionului și au transmis că sunt extrem de dezamăgiți de organizarea evenimentului sportiv. Real Madrid a învins-o pe Liverpool cu 1-0, după reușita lui Vinicius Junior din minutul 59. Formația spaniolă a câștigat competiția de 14 ori.

Finala Champions League de anul acesta a fost mutată de UEFA de la Sankt Petersburg la Paris, ca urmare a invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday