Renumitul bulevard din Paris, Champs-Élysées, va fi transformat și va deveni o zonă mai verde, după ce primarul Anne Hidalgo a aprobat proiectul. Artera găzduiește opt benzi de circulație între Arcul de Triumf și Place de la Concorde. Conform noilor planuri elaborate de arhitecți, traficul rutier va fi redus la jumătate, în timp ce pietonii se vor putea bucura de trotuare mai largi și de mai multă verdeață.

Transformarea vizează creșterea numărului de vizitatori într-o zonă care începuse “să își piardă farmecul” încă dinainte de pandemie, în special după demonstrațiile uneori violente ale “vestelor galbene”.

Prima etapă a proiectului va implica renovarea Place de la Concorde, care va avea loc înainte ca Parisul să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024. Autoritățile au declarat că lucrările reprezintă “o prioritate municipală”. 

Primăria de la Paris lucrează la un mare plan de revitalizare a orașului, înaintea Jocurilor Olimpice. Spațiile abandonate și dezafectate vor fi transformate în noi destinații de luat masa, hoteluri tematice, muzee și puncte de agrement. Unele dintre proiecte au fost selectate încă din 2014, în cadrul campaniei “Reinventarea Parisului”. Planurile  includ și o curățare a Senei și ecologizarea Turnului Eiffel.

Surse alternative: CNN, The Guardian, EU Observer.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday