Ministerul Public publică ca ,,urmare a manipulărilor lansate în mass-media”, ,,criteriile, condițiile și documentele solicitate de către Ministerul Justiției pentru desfășurarea procedurii de numire, în aprilie 2016, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- procedură legală și transparentă”. Precizările vin după ce Tudorel Toader a susținut în mai multe rânduri că Augustin Lazăr nu a prezentat dosarul complet. 

În comunicatul de presă transmis este prezentată adresa trimisă de ministrul Justiției Raluca Prună (n.r. anexată mai jos), care precizează că ,,pentru susținerea candidaturii se va depune un dosar care trebuie să conțină un CV și o scrisoare de intenție”.

De asemenea, Parchetul prezintă și criteriile și condițiile pentru funcție, așa cum au fost ele prezentate în momentul concursului. În același document este prezentat și calendarul de concurs. Documentul poate fi consultat aici.

Amintim că în momentul propunerii de demitere din funcția de Procuror General al lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader a pus  la îndoială legalitatea numirii lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general: „În dosarul de candidatură de la momentul respectiv nu s-a identificat niciun document care să dovedească îndeplinirea criteriului privind calificativul foarte bine la ultima evaluare, ceea ce înseamnă că lipsea o piesă din dosar, în evaluare și desemnare.

Din documentele pe care le avem nu putem trage concluzia cu certitudine de ce ministrul Justiției a transmis propunerea fără ca dosarul să fie complet, adică să nu aibă evaluarea, de ce președintele a semnat decretul fără această verificare a legalității numirii”.

Adresa Ralucăi Prună pentru organizarea concursului de ocupare a funcției de Procuror General din 2016, publicată de Ministerul Public:

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday