Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preia dosarul privind incidentele violente produse la mitingul din Piața Victoriei, în 10 august, potrivit unui comunicat al Ministerului Public. 

Preluarea dosarului are ca temei cercetarea unitară a evenimentelor, avându-se în vedere şi formularea unor plângeri împotriva ministrului afacerilor interne, prefectului municipiului Bucureşti, conducerii Jandarmeriei Române şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, constituindu-se dosar penal la nivelul Secţiei Parchetelor Militare – PICCJ, dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi purtare abuzivă.”, se arată în comunicat.

În acest dosar, s-a dispus la 11 august începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu.

Au fost înregistrate, până în prezent, 126 de plângeri penale și au fost audiate 74 de persoane.

Ministerul Public anunță că, în perioada 15-17 august, se vor efectua acte de urmărire penală, primire de plângeri sau denunțuri. Activitatea se va desfăşura la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu  nr. 3 , sector 4, Bucureşti.

Parchetul Militar a transmis marți că nu a existat niciun procuror militar în Centrul de Comandă. Ulterior, Jandarmeria București a contrazis Parchetul Militar, declarând că în Piaţa Victoriei a fost prezent procurorul Bogdan Pîrlog, care s-a autosesizat cu privire la evenimentele de la protestul de vineri.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday