Papa Francisc a atras atenția, în cadrul unei vizite la Bratislava, că se acordă prea multă atenție drepturilor individuale și războaielor dintre culturi, iar “binele comun este ignorat”. 

Suveranul Pontif, aflat pentru prima dată în Slovacia după 18 ani, a revenit asupra problemei dezbătute și în vizita din Ungaria de duminică, cu privire la metodele prin care națiunile ar trebui să evite abordarea unei mentalități egoiste și defensive în ceea ce privește problema migranților, invocând totodată trecutul comunist al regiunii.

Până acum câteva decenii, în aceste țări, o singură mentalitate (comunistă) a restricționat libertatea. Astăzi, un alt sistem unic de gândire răpește sensul cuvântului libertate, reducând astfel progresul la profit, iar drepturile la nevoi individuale. Fraternitatea este necesară pentru procesul din ce în ce mai apăsător al integrării Europene”, a declarat Papa.

Papa Francisc a menționat și planul de relansare economică al Uniunii Europene, precizând că “oamenii așteaptă cu speranță redresarea economică pe care planul o promite”. Suveranul Pontif a cerut în repetate rânduri soluții la criza migranților și a criticat guvernele, în special pe cel al Ungariei, care încearcă să abordeze problema cu acțiuni uniterale sau izolaționiste: “Fiind creștini, nu ne putem uita la ceilalți ca fiind o problemă, ci mai degrabă ca fiind frați și surori care trebuie ajutați și protejați”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday