Congestiile de trafic au scăzut brusc pe străzile aglomerate ale marilor orașe, inclusiv din Los Angeles, Bengaluru și Mexico City, potrivit unui studiu al aplicației de localizare TomTom. Raportul se bazează pe date din 416 orașe din 57 de țări. Nick Cohn, expertul în trafic TomTom, susține că tendința va continua inclusiv în 2021.

“Vom vedea restricții până în prima jumătate a anului și cred că vom avea mai multe etape înainte de a ne întoarce cu adevărat la fostul nivel de activitate din trafic”, a mai spus Cohn.

În Statele Unite, traficul din Los Angeles a scăzut față de 2019 cu 36%, cel din New York cu 30%, iar cel din Miami cu 26%. La nivel general, Moscova a fost cel mai aglomerat oraș din 2020, dar și acolo traficul a scăzut cu 8% față de 2019. În schimb, Bengaluru (India) a fost cel mai aglomerat oraș din lume în 2019, dar a ajuns pe locul șase în 2020, cu o scădere a traficului de aproape 30%.

Traficul în Londra și Paris a fost cu aproape 20% mai mic decât în ​​2019, iar traficul în Madrid și Roma a scăzut cu 35%, respectiv 29%. Berlinul a înregistrat doar o scădere a traficului cu 6% comparativ cu 2019.

Modelele de trafic, cum ar fi naveta zilnică spre serviciu s-ar putea schimba din cauza flexibilității sporite în ceea ce privește munca la distanță pentru angajați, a mai precizat Cohn. Totuși, John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York, remarcă faptul că, după ridicarea restricțiilor, oamenii vor tinde să evite mai mult transportul în comun și vor opta pentru mașina personală, ceea ce va crește nivelurile de aglomerație.

Sursă: Reuters

FOTO: Unsplash/Harry Gillen

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday