Panasonic își va muta sediul european din Marea Britanie în Amsterdam, în octombrie, pentru a evita eventualele probleme cauzate de Brexit, a declarat directorul executiv al Panasonic Europe, Laurent Abadie, potrivit BBC.

În perioada premergătoare lunii martie 2019, o serie de companii multinaționale au declarat că intenționează să-și schimbe locul de muncă din Marea Britanie.

Mai multe companii japoneze au declarat că intenționează să își transfere principalele baze din Uniunea Europeană departe de Londra.

Decizia Panasonic a fost determinată de temerile că Japonia ar putea începe să considere Marea Britanie un paradis fiscal, dacă va reduce ratele impozitului pe profit pentru a atrage afacerile, a declarat Abadie pentru ziarul Nikkei Asia Review.

În cazul în care Panasonic va plăti mai puține taxe în Marea Britanie, aceasta ar putea să fie taxată mai mult în Japonia.

Dl Abadie a declarat pentru Nikkei Asian Review că Panasonic ia în considerare această mișcare de 15 luni, din cauza preocupărilor legate de Brexit, cum ar fi accesul la libera circulație a bunurilor și a persoanelor.

Publicația arată și că angajații care se ocupă de audit și operațiunile financiare s-ar muta în Amsterdam, însă cei care se ocupă de relațiile cu investitorii ar rămâne în Marea Britanie.

Nu se cunoaște încă numărul persoanelor care ar trebui să se mute, odată cu schimbarea pe care o va face Panasonic.

Marea Britanie a votat ieșirea din Uniunea Europeană în 2016, dar, cu mai puțin de un an înainte de părăsirea blocului comunitar, Marea Britanie și UE se luptă să ajungă la un consens cu privire la condițiile de ieșire.

Japonia este un investitor major în Marea Britanie, unde mai mult de 800 de companii japoneze au peste 100 de mii de angajați.

Cu toate acestea, firmele financiare, inclusiv Nomura, Sumitomo Mitsui și Daiwa, au declarat deja că nu își vor mai menține sediul central al UE la Londra.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday