Trei nave sub pavilion panamez au fost lovite de rachete rusești în Marea Neagră, de la invadarea Ucrainei de către Rusia luna trecută, a anunțat miercuri Autoritatea Maritimă din Panama. O navă s-a scufundat, a precizat instituția într-un comunicat, dar nu au fost raportate victime. Celelalte două nave au rămas pe linia de plutire, însă sunt avariate.

Știm că am avut trei nave care au fost atacate de rachete rusești, dar echipajul este în siguranță, am avut pagube materiale”, a declarat Noriel Arauz, administratorul Autorității Maritime din Panama (AMP). Acesta a adăugat că cel puțin alte zece nave sub pavilion panamez sunt încă în Marea Neagră și că marina rusă le interzice să părăsească zona.

Panama spune are cele mai multe nave înregistrate sub pavilionul său, aproximativ opt mii, reprezentând 17% din flota mondială a marinei comerciale.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday