Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 13.45, la centrala electrică Callide de lângă Biloela, în centrul statului Queensland. Presa locală relatează că aproape jumătate de milion de oameni au rămas fără curent electric, iar în prezent mai sunt afectați 250 de mii.

Pana de curent a afectat școlile, casele și clădirile de birouri dintr-o zonă largă a statului. De asemenea, pentru scurt timp, a afectat aeroportul și semafoarele din orașul Brisbane, ceea ce a creat haos pe șosele și a determinat autoritățile locale să îi avertizeze pe șoferi să aibă grijă în trafic. Circulația tramvaielor din orașul Gold Coast a fost, de asemenea, afectată.

Compania la care s-a produs incidentul, CS Energy, a anunțat că a evacuat centrala iar echipele de urgență au intervenit la fața locului: “Un incendiu a avut loc într-una din halele turbinei de la centrală. Ca urmare, cele trei unități care generau electricitate în acel moment au trecut offline”. Nu există informații despre posibili răniți.

Surse alternative: BBC, The Australian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday