Electric Castle confirmă noi headliners pentru ediția a 8-a a festivalului: alături de Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones, intră ca și cap de afiș Disclosure,Peggy Gou și Moderat. Alți zeci de artiști importanți se regăsesc în line up, printre ei Caribou, Editors, Aurora, Sven Vath, Sofi Tukker și Mogwai, au transmis organizatorii printr-un comunicat de presă.

În cele 5 zile de festival, vor fi active 10 scene care vor găzdui 250 de artiști din toate zonele muzicale. Până acum, peste 30 de mii de persoane au achiziționat abonamente pentru festivalul care va avea loc pe domeniul Banffy din comuna Bonțida, județul Cluj, între 13 și 17 iulie. 

Descrierea principalilor artiști care vor fi prezenți la a opta ediție a Electric Castle: 

Twenty One Pilots a scos, anul trecut, cel de-al 6-lea album din carieră – Scale and Icy – un material care conține exact amestecul de rock, rap și synth-pop pe care milioane de fani, inclusiv din România, îl așteptau pentru a completa deja celebrele hit-uri Stressed Out sau Ride. Concertele lor sunt întotdeauna un amestec de haos și melancolie în doze intense, precum e de așteptat și la Bonțida, în premieră în România.

Deftones sunt deja în istoria muzicii nu metal, loc confirmat și de albumul pandemic Ohms, nominalizat la Grammy și votat în top 10 cele mai bune albume ale anului 2020, ascultat, live, în premieră pentru România, la Electric Castle. 

Lista numelor noi pe afișul Electric Castle 8 e deschisă de pionierii muzicii deep house, Disclosure și Peggy Gou, unul dintre cele mai dorite nume pe scenele dance din lume. Artista, născută în Coreea de Sud, are un extraordinar talent de a transforma toate piesele cu care intră în contact, iar gou-mania este deja un fenomen internațional ce se va extinde și la noi.

După aproape 30 de ani de existență „virtuală”, Gorillaz continuă să surprindă chiar și generația ce abia acum descoperă marile hit-uri precum Feel Good Inc. sau Clint Eastwood. Pe raftul cu premii Grammy, Brit Awards, MTV sperăm că vor pune premiul pentru cel mai bun show la EC8.

Fanii Electric Castle l-au votat ca unul dintre cele mai bune concerte ale ediției din 2017, dar trupa a decis să se despartă imediat după acel moment. Moderat revine acum și, deși nu mai au nimic de demonstrat în muzica techno, promite un nou album. More D4ta va fi lansat în luna mai, perfect pentru a pregăti concertul lor din festival.

Caribou, producătorul canadian cu 2 nominalizări la Grammy, este în plină promovare a celui mai recent album, Suddenly, ocazie de a-l redescoperi pe artist alături de propriul band, într-un show eliberator și cathartic.

Cu Editors, având 2 albume de platină în palmares, și Mogwai, zona de rock din Electric Castle se conturează foarte interesant. Pentru cei dornici să exploreze potențialul pop, printre propunerile organizatorilor sunt Aurora și Molchat Doma. Sven Väth, duo-ul electronic Sofi Tukker, Purple Disco Machine și mulți alți artiști completează afișul ediției.

Ediția de anul trecut a Electric Castle a fost amânată din cazul restricțiilor impuse de guvernul României în contextul pandemiei de Covid. Majoritatea artiștilor anunțați anul trecut au fost reconfirmați pentru ediția din acest an, iar toate biletele achiziționate în 2021 rămân valabile pentru acest an.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday