Pandemia de coronavirus se manifestă pronunțat, în special în America de Nord și America de Sud, în care s-au înregistrat jumătate din cele 150 de mii de cazuri noi raportate joi (record într-o singură zi), arată Organizația Mondială a Sănătății, citată de Agenția Reuters.

Directorul general OMS, Tedros Ghebreyesus, a precizat că „Virusul se răspândește rapid, este mortal și majoritatea oamenilor sunt încă vulnerabili. Un număr mare de cazuri noi apar și în Asia de Sud și Orientul Mijlociu”.

Expertul OMS pentru urgențe, Mike Ryan, militează pentru o abordare științifică treptată față de evoluția pandemiei, în contextul în care statele reduc deja restricțiile, dar iau în considerare și apariția unui al doilea val de coronavirus. Ryan a spus că „Nu există o definiție specifică pentru al doilea val”, adăugând că „Această creștere nu reprezintă neapărat un al doilea val. Un al doilea vârf poate fi înregistrat în cadrul unui singur val”.

Până acum, peste 8,53 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus la nivel mondial, dintre care peste 453 de mii au decedat, potrivit calculelor Reuters aferente zilei de vineri.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday