”Farmaciile vor utiliza exclusiv teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 din nazofaringe. Acestea pot prelua teste antigenice rapide de la Ministerul Sănătății, cu titlu gratuit, prin DSP, în limita stocului disponibil. Testarea se realizează prioritar cu testele primite de la Ministerul Sănătății, care nu pot face obiectul comercializării”, arată Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. Rezultatele testelor vor fi comunicate și către Direcția de Sănătate Publică. 

În același comunicat de presă, ministerul a mai elaborat și un set de reguli pentru organizarea zonei de testare în farmacii, care poate fi în interiorul clădirii sau în corturi, lângă unitate. De asemenea, circuitul de acces pentru persoanele care se testează va fi diferit de cel al clienților.

Unitatea va avea nevoie de un aviz temporar de la DSP; personalul de testare va fi instruit de Colegiul Farmaciștilor și de Ordinul Asistenților Medicali, în baza unui protocol care urmează să fie avizat de minister.

”Prin aceste reglementări, persoanele care au suspiciuni sau simptome vor putea să-și facă testul rapid într-un mod accesibil și sigur”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Sursa foto: Medakit Ltd/Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday