Principalele declarații ale premierului:

  • Am organizat o videoconferință cu prefecții și instituțiile implicate în lupta anti-covid. Obiectivul acestei videoconferințe a fost de a asigura mobilizarea generală a tuturor instituțiilor cu atribuții de control, care au obligația de a asigura respectarea legii.
  • Fac un apel către toți actorii instituționali, publici și privați, cărora le solicit să fie responsabili, să respecte legea și regulile sanitare.
  • Românii trebuie să înțeleagă că numărul de îmbolnăviri trebuie să îngrijoreze. 
  • Obiectivul este de a nu mai impune noi restricții, de a nu mai lua nicio măsură care să afecteze negativ economia. Acest lucru va fi posibil doar printr-o implicare, printr-un comportament responsabil.
  • Transmit un mesaj de revoltă și de indignare față de amânarea până luni a adoptării legii privind carantina și izolarea. În toate țările democratice, autoritățile au la dispoziție aceste instrumente de control. Suntem lipsiți de acest instrument vital. Au ieșit din spital mulți pacienți. Nu avem această pârghie pe care o are orice autoritate din orice țară civilizată. 
  • Sunt la capătul răbdării față de acest joc politicianist. Le mai solicit o dată: adoptați legea! Ce s-ar fi întâmplat în Țăndărei dacă nu impuneam acea carantină?

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday