Miniștrii Sănătății din Germania, Franța, Italia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Spania și Elveția au anunțat marți că își vor coordona eforturile legate de aprobarea și distribuirea vaccinurilor anti-COVID. Ele au pus la punct un sistem de informare reciprocă rapidă, în legătură cu orice problemă logistică sau de alt fel ce ar putea apărea pe parcursul campaniei de vaccinare.

Cele opt state au numeroși cetățeni care fac naveta dintr-un stat în altul și au realizat că acest lucru poate fi o problemă în sine, fără o coordonare a eforturilor.

În același timp, miniștrii Sănătății spun că trebuie un efort comun pentru combaterea zvonurilor și a dezinformărilor ce circulă mai ales în mediul on-line, iar acest lucru nu poate fi făcut fără coordonarea comunicării pe care o vor face cele opt state în problema vaccinurilor.

Italia a făcut chiar un pas mai departe, desfășurând o adevărată campanie de branding și PR, pentru combaterea pozitivă a antivaxerilor – cele 1.500 de pavilioane din lemn în care sunt amenajate centre de vaccinare, pe tot cuprinsul țării, vor fi marcate cu un desen floral și cu sloganul “Italia renaște cu o floare”

Deși vaccinul este asigurat la nivel european (de Comisie) tuturor țărilor membre, proporțional cu populația fiecăreia, autoritățile naționale sunt responsabile de administrarea acestuia, ceea ce ar putea face ca în unele țări vaccinarea să decurgă mai rapid, iar în altele mai lent. Ministrul german al Sănătății a declarat că țara sa va începe vaccinarea în termen de 24 până la 72 de ore de la aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Surse alternative: DW, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday