• În 2020, peste trei sferturi dintre gospodării (78,2%) aveau acces la reţeaua de internet de acasă, în creștere cu 2,5% față de anul precedent, conform Institutului Național de Statistică. 85% dintre gospodăriile din mediul urban și 70% din mediul rural (în creștere cu aproape 3% față de 2019), erau conectate la internet. 
  • În profil teritorial, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (peste 8 din 9 gospodării au acces la internet), urmată de regiunile Vest (85%) şi Nord-Vest (82%). Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Sud-Est (72%), Nord-Est (74%) ṣi Sud-Muntenia (74%).
  • 85,9% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani au folosit măcar o dată internetul, în creştere cu 3,6% faţă de anul anterior, din care 91,3% au accesat internetul în ultimele 3 luni. Dintre utilizatorii curenți, 79% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, în creṣtere cu 2,1% faţă de anul anterior. 
  • Proporţia bărbaţilor care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puţin mai mare decât cea a femeilor: 87% faţă de 84,9%.
  • Ponderea persoanelor care utilizează internetul din grupa de vârstă 16-34 ani a fost de 96,6%, în timp ce pentru grupa de vârstă cuprinsă între 55 şi 74 ani a ajuns la doar 65,4%.

Sursa: Institutul Național de Statistică

Foto: Unsplash/Beth Macdonald

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday