USR a reacționat, într-o postare pe pagina de Facebook, la decizia Guvernului de a adopta OUG care să modifice Legile Justiției.

Astăzi este o zi neagră pentru justiția din România. PSD-ALDE și Tudorel Toader au reușit să dea o OUG prin care acaparează Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul General, DNA, DIICOT. Vor să pună mâna pe absolut tot ce înseamnă justiție în această țară. Ce se va întâmpla zilele următoare? Vom vedea cum vor apărea oameni croiți de PSD pe tiparele noilor legi pentru funcții în toate aceste instituții.”

Și partidul PLUS, al lui Dacian Cioloș, a reacționat, într-o postare pe Facebook, la decizia Guvernului de adoptare a OUG privind Legile Justiției: „OUG adoptată astăzi de Guvern definitivează subordonarea parchetelor din România în raport cu ministrul Justiției. Pe scurt, gata cu justiția independentă din România!

Imediat ce guvernarea PSD-ALDE se va încheia, și sperăm ca asta să se întâmple cât mai repede, ne asumăm ca prim pas anularea tuturor acestor modificări. Independența procurorilor trebuie să fie un principiu ferm în orice democrație și suntem gata să îl apărăm chiar prin includerea sa expresă în Constituția României”.

 

Reamintim că Guvernul a adoptat astăzi două OUG. Prima OUG prevede că ministrul Justiției este cel care va decide candidații pentru funcția de procuror delegat pe lângă procurorul-șef european, iar cea de-a doua OUG se referă la „unele măsuri temporare privind măsurile de admitere la Institutul Național al Magistraturii”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday