Opoziția îi cere lui Mihai Fifor să demisioneze, în urma gafei privind armamentul care se află la Deveselu.

Primul care a reacționat a fost președintele USR, Dan Barna. Aceasta a scris într-o postare pe Facebook că îi cere urgent demisia ministrului Apărării.

“Guvernarea inconștienților și ignoranților!

Mihai Fifor, ministrul Apărării afirmă, greșit, că avem rachete balistice, adică ofensive, nu interceptoare, adică defensive, la Deveselu. O declarație suficientă cât să confirme, cu iresponsabilitate, toată retorica războinică a Rusiei împotriva României și a NATO. Mihai Fifor trebuie să demisioneze urgent! Îi cer demisia!

Și declarația asta năucitoare vine la doar o săptămână după ce protectorul oilor ministrul Agriculturii Petre Daea, compara sacrificarea sanitară a porcilor bolnavi de pestă cu Holocaustul, cel mai mare genocid din istorie.

În ciuda protestelor oficiale ale Israelului, organizațiilor pentru combaterea antisemitismului și ale societății civile. Petre Daea este încă în funcție, ceea ce nu s-ar putea întâmpla într-o țară normală cu un guvern responsabil.

La fel și șefa guvernului ignoranților Viorica Dăncilă după eșecul răsunător al turneului balcanic, presărat de gafe diplomatice inacceptabile.

Unde ne duce acest Guvern? Direct în război?”.

Și PNL a reacționat prin purtatorul de cuvânt, Ionel Danca, care a postat, tot pe Facebook, un mesaj prin care îi cere demisia lui Fifor. 

“Mihai Fifor, ministrul Apărării, afirmă că avem rachete ”balistice” la Deveselu. Prostia guvernului Dăncilă devine deja periculoasă, riscă să ne bage în război. Demisia!”, transmite purtătorul de cuvânt PNL.

Ministrul Apărării a declarat marți seara la o televiziune că România are în baza miliară de la Deveselu rachete balistice, în condițiile în care în baza de la Deveselu sunt rachete interceptoare, nu balistice.

Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc?”, a declarat Fifor.

Acesta a reacționat ulterior, a doua zi, și a transmis “Niciodată nu aș putea afirma că la baza de la Deveselu există rachete balistice. A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz”.

Rachetele interceptoare de la Deveselu nu au capacităţi ofensive, ci doar contracarează rachetele balistice. Vladimir Putin a acuzat în repetate rânduri SUA că folosește scutul antirachetă pentru a camufla capacități ofensive.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday