OneWeb, o constelație de sateliți Low Earth Orbit (LEO) al cărei acționar minoritar este guvernul Marii Britanii, a semnat astăzi un memorandum pentru a fuziona cu operatorul francez Eutelsat Communications. Guvernele Franței și Marii Britanii încearcă să țină pasul cu miliardari precum Elon Musk și Jeff Bezos, care au investit masiv în proiecte similare.

Compania lui Musk, SpaceX, a finanțat construirea sateliților LEO, care pot furniza conexiuni cu mai puține întârzieri, deoarece sunt mai aproape de Pământ, reprezentând o provocare grea pentru OneWeb, a cărui flotă are acum nevoie de o actualizare.

Potrivit comunicatului de presă emis de guvernul britanic, Eutelsat va adăuga flota sa formată din 36 de sateliți la constelația OneWeb, care are 428 de sateliți plasați deja pe orbita joasă. Financial Times estimează că fuziunea va genera un venit anual suplimentar de 150 de milioane de euro după patru ani. Companiile au spus că se așteaptă ca tranzacția să se încheie în șase până la nouă luni.

Spre comparație, Starlink al lui Elon Musk a plasat până în prezent pe orbită mai mult de jumătate din constelaţia sa de aproape cinci mii de sateliţi. Și Jeff Bezos, fondatorul Amazon, are în dezvoltare proiectul Kuiper. 

Surse: Guvernul Marii Britanii, Financial Times

Sursa foto: Klodien | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday