Compania din Serbia responsabilă de transportul pe Dunăre al barjelor încărcate cu cărbune care, în urmă cu o săptămână, au fost blocate iar încărcătura acestora s-a autoaprins din cauza temperaturilor ridicate, a informat Garda Naţională de Mediu că operațiunea de transbordare a cărbunelui a fost finalizată. Astfel, pe parcursul transbordării, cărbunele autoaprins a fost stins prin inundare”, a anunțat Ministerul Mediului pe Facebook.

Conform oficialilor de la București, în prezent, încărcătura nu mai prezintă risc de autoaprindere.

Totodată, Ministerul mai precizează că Agenția Națională pentru Protecția Mediului a monitorizat, pe întreaga perioadă a incidentului, parametrii de calitate a aerului în zonă, atât prin cele patru stații de monitorizare din Giurgiu, cât și prin intermediul autolaboratorului ce a fost deplasat la fața locului. Pe întreaga perioadă a monitorizării, nu au fost înregistrate variații semnificative ale parametrilor analizați.

Trei barje sârbești au rămas blocate pe Dunăre, în apropiere de Zimnicea, încă de la început lunii iulie, din cauza debitului foarte mic al fluviului. Pe fondul temperaturilor foarte mari, cărbunele de la bord s-a aprins și a început să ardă mocnit. Fiecare ambarcațiune transporta 1.200 de tone de cărbune.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday