Consiliul Interguvernamental privind Schimbările Climatice al ONU a publicat luni un raport, conform căruia temperaturile ar putea crește cu 1,5 grade Celsius între anii 2030 și 2052, dacă încălzirea globală continuă în ritmul actual, potrivit Reuters. 

Evitarea haosului climatic global va necesita o transformare majoră a societății și a economiei mondiale, care este “fără precedent”, a declarat ONU.

Suprafața Pământului s-a încălzit un grad Celsius – suficient pentru a ridica oceanele și a dezlănțui furtuni, inundații și secete – și este pe cale să se ridice la 3 sau chiar 4 grade Celsius.

La nivelul actual al emisiilor de gaze cu efect de seră, am putea trece pragul de 1,5 grade Celsius încă din 2030, iar cel mai târziu la jumătatea secolului, a raportat Consiliul.

“Raportul arată că avem oportunități foarte mici pentru a evita deteriorarea de neconceput a sistemului climatic care susține viața așa cum o știm”, a declarat Amjad Abdulla, membru al Consiliului.

“Lucruri despre care oamenii de știință au spus ca se vor întampla în viitor se întâmplă acum”, a declarat Jennifer Morgan, directorul executiv al Greenpeace International, citat de AFP.

Evaluarea pe care se bazează raportul compară impactul încălzirii globale de 1,5 grade Celsius și 2 grade Celsius.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday