Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a adoptat un proiect de rezoluţie propus de Republica Moldova, privind retragerea trupelor ruse din Transnistria cu 64 de voturi pentru, 15 împotriva şi 83 de abţineri, informează Adunarea într-un comunicat de presă.  Coautori ai proiectului sunt zece ţări, între care România, Ucraina, Polonia, Marea Britanie şi statele baltice.

Autoritățile de la Chișinău susțin că retragerea Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR) trebuie să se producă necondinționat deoarece staţionează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Federaţia Rusă a solicitat amânarea examinării acesteia pentru următoarea sesiune, susținând că rezoluția nu este susţinută de întreaga societate în Republica Moldova, făcând referire la unele declaraţii ale preşedintelui Igor Dodon.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis pe Twitter un mesaj de susținere a rezoluției: ,,Salutăm adoptarea rezoluţiei Adunării Generale a ONU privind retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. România a contribuit la aceasta.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday