Ne este din ce în ce mai greu să ne împărțim timpul și trăim constant cu senzația că nu reușim să ne ocupăm de tot ce ne-am propus într-o zi. Ne organizăm după propriul ritm și prioritizăm lucrurile în funcție de ce este important pentru noi. Cu toate acestea, există un lucru pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl aibă în vedere, iar acesta este preocuparea pentru sănătatea noastră și a celor dragi.

Țara noastră se află pe locul 1 în Uniunea Europeană la numărul de decese din cauze prevenibile și cauze tratabile, conform raportului Starea Sănătății în Uniunea Europeană pe anul 2023. Dezvoltarea unui obicei care să presupună investigații de screening periodice și un set anual de analize ne poate salva viața. Adoptarea unui comportament preventiv din partea cât mai multor persoane, poate diminua în timp cifrele îngrijorătoare din România la capitolul sănătate.

Pentru a veni în ajutorul persoanelor al căror program este foarte încărcat și nu reușesc să își evalueze mai frecvent starea de sănătate la medic, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a dezvoltat pachetele de screening One Day Check-Up pentru adulți și copii.

One Day Check-Up pentru adulți

 One Day Check-Up este o abordare unică în sistemul de sănătate, prin faptul că pacientul poate opta pentru o serie de investigații medicale complete, pe care să le realizeze într-o singură locație – Policlinica Băneasa, pe parcursul unei singure zile, sub îndrumarea unui medic coordonator.

Programul a fost conceput ca o privire holistică asupra pacientului, care să ne ofere date cât mai exacte despre starea lui de sănătate și să ne ajute să îi oferim perspective de tratament și un mod de viață cât mai adecvat nevoilor lui”, adaugă Dr. Toma Mariana, medic specialist în Medicina Generală la Policlinica Băneasa, din cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria.

Pregătirea pentru One Day Check-Up nu este una complexă. Indicațiile sunt similare cu cele pentru recoltarea de sânge sau pentru o ecografie abdominală generală, iar rezultatele vor veni de la medicul coordonator sub forma unui raport, în maximum 14 zile, în care vor fi trecute concluziile finale pentru toate consultațiile și investigațiile.

One Day Check-Up Junior

Pe cât de firească este grija părinților pentru sănătatea copiilor, pe atât de dificil de gestionat poate să devină acest lucru, când programul adulților este foarte încărcat.

Rețeaua de sănătate Regina Maria a conceput special pentru micii pacienți, programul de screening One Day Check-Up Junior. Însoțiți de părinți, copiii pot trece prin investigații și consultații complete într-o singură zi, la Policlinica The Light.

Programul constă în 4 pachete împărțite pe categorii de vârstă și sex, deoarece fiecare perioadă din viața copiilor are caracteristici diferite legate de patologii și dezvoltare.

Newborn (0 – 6 luni) se adresează celor mai micuți pacienți, în perioada în care are loc cea mai rapidă creștere și în care medicii urmăresc cu atenție dezvoltarea și achizițiile motorii cognitive, Junior 1 (6 luni – 6 ani) este destinată perioadei preșcolare caracterizate prin multiple patologii strâns legate de intrarea în colectivitate, Junior 2 (6 ani – 14 ani), adresat copiilor aflați în etapa de școlar și preadolescent si Junior Plus pentru copiii aflați în perioada de adolescență, care vine cu diferite modificări comportamentale legate de pubertate.

După ce părinții au ales pachetul potrivit pentru copilul lor și se prezintă împreună la clinică, vor fi întâmpinați de un consultant medical dedicat și un medic pediatru, care vor rămâne cu ei pe parcursul tuturor proceselor medicale și logistice.

Dr. Nicoleta Maxim, Medic Specialist Pediatru la Policlinica The Light, în cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria, descrie cum arată traseul micului pacient în timpul programului One Day Check-Up Junior: Prima oprire este în cabinetul de pediatrie, unde vom efectua examenul clinic pentru a afla istoricul copilului, în baza căruia vom putea recomanda ce investigații sunt necesare. Ulterior, consultantul medical îi va îndruma la fiecare investigație în parte – analize, consulturi de specialitate, ecografii, în funcție de conținutul pachetului, iar la finalul acestor proceduri, vor stabili data pentru un control ulterior, unde vor fi analizate rezultatele și vor fi discutate eventualele tratamente. Controlul ulterior poate fi realizat atât în clinică, cât și online”.

Este adevărat că uneori timpul nu este de partea noastră și facem eforturi să luăm cele mai bune decizii când vine vorba de activitățile pe care le desfășurăm în timpul zilei. Cu toate acestea, este esențial să ne reamintim că timpul investit în sănătate nu este niciodată irosit, iar atunci când avem grijă de noi, putem avea grijă și de cei dragi nouă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday