Organizația Mondială a Sănătății precizează că pandemia de Covid-19 este în continuă expansiune, dar creșterea numărului de cazuri și decese a încetinit. OMS precizează că excepție fac sud-estul Asiei și estul Mediteranei. 

„În săptămâna încheiată pe 23 august, am primit informații despre apariția a 1,7 milioane de cazuri noi, o scădere de 4%. De altfel, și numărul deceselor a scăzut cu 12%, până la 39 de mii”, precizează OMS în raportul săptămânal, citat de Reuters.

OMS precizează, în buletinul epidemiologic dat publicității, că America rămâne cea mai afectate regiune de pandemie de coronavirus, unde s-au înregistrat jumătate din numărul cazurilor noi depistate în ultima săptămână și 62% dintre decese. În sud-estul Asiei, a doua cea mai afecatată regiune din lume, numărul cazurilor a crescut cu 28%, în ultima săptămână, în timp ce numărul deceselor a crescut cu 15%.

De la începutul pandemiei, peste 23,6 milioane de oameni au fost infectați, la nivel mondial, iar peste 811 mii au murit.

Situația pe regiuni:

În Europa, numărul cazurilor noi a crescut numai cu 1%, dar a fost a treia săptămână consecutivă de creștere.

În estul Mediteranei, numărul cazurilor a crescut cu 4%, însă bilanțul deceselor a scăzut constant în ultimele șase săptămâni. Liban, Tunisia și Iordan deschid clasamentul celor mai afectate state.

Cele două continente americane rămân cele mai afectate: aici au fost înregistrate jumătate din numărul cazurilor noi depistate în ultima săptămână, dar și 62% dintre decese.

Puțin peste un sfert dintre noile cazuri s-au înregistrat în sud-estul Asiei, cu India și Nepal printre țările cele mai lovite. 

În Africa, bilanțul cazurilor noi a scăzut cu 8% la finalul săptămânii, iar cel al deceselor cu 11%, pe măsură ce Algeria, Kenya, Senegal și Africa de Sud au reușit să controleze mai bine situația la nivel național.

Surse: Reuters, OMS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday