Pe fondul îngrijorărilor legate de redresarea economică globală, Organizația Mondială a Sănătății a reiterat faptul că încă nu s-au înregistrat decese provocate de Omicron, dar a avertizat că evaluarea eficacității vaccinurilor împotriva noii tulpini și a severității bolii va dura câteva săptămâni. 

Vineri, șefa Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva declarase că Omicron ar putea încetini redresarea economică, la fel cum s-a întâmplat și în cazul tulpinii Delta. Varianta Omicron a fost detectată în cel puțin 38 de țări, iar Statele Unite și Australia au confirmat transmiterea variantei la nivel local.

Șeful Crucii Roșii, Francesco Rocca, a susținut că apariția Omicron este “dovada supremă” a pericolului ratelor inegale de vaccinare de la nivel global. Acesta a evidențiat avertismentele transmise anterior de comunitatea științifică în legătură cu riscul apariției unor variante în statele în care există o rată foarte scăzută de vaccinare.

Sursă alternativă: The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday