Povara este reală și este semnificativă: aproximativ 1 din 10 bolnavi de COVID-19 rămâne cu probleme după 12 săptămâni și chiar pentru mult mai mult timp”, a declarat dr. Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa.

Oficialul a mai spus că este o prioritate clară pentru OMS studierea consecințelor pe termen lung și recuperarea după Covid. ”Nu avem toate răspunsurile. Nu știm încă ce procent de pacienți au aceste efecte pe termen lung. Pacienții care au fost suspecți sau au fost confirmați cu COVID-19 și care prezintă simptome persistente ar trebui să aibă acces la îngrijiri ulterioare”. Directorul OMS Europa a anunțat, totodată, că va convoca șefii instituției din toate cele 53 de țări din regiune pentru a stabili o strategie regională pentru tratarea pacienților post Covid.

Kluge a mai anunțat că pentru a doua săptămână consecutivă, au fost raportate mai puțin de un milion de cazuri noi, datorită ”țărilor care au implementat noi măsuri pentru a încetini transmiterea”. Deși numărul cazurilor noi raportate în Regiunea Europa au scăzut cu aproape jumătate de la sfârșitul anului 2020, este de 10 ori mai mare decât în ​​luna mai a anului trecut, iar majoritatea țărilor au niveluri foarte ridicate de transmitere comunitară.

Până în prezent, aproape 38 de milioane de cazuri de COVID-19 au fost raportate în regiunea europeană și 850 000 de decese.

Sursa: OMS Europa.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday