Potrivit raportului Organizației Mondiale a Sănătății, în săptămâna 27 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, numărul de infectări cu coronavirus a crescut brusc cu 71%, la nivel global, față de săptămâna precedentă, în timp ce numărul de decese a scăzut cu 10%. Aceste date corespund cu cele aproximativ 9,5 milioane de cazuri noi și peste 41 de mii de decese raportate în săptămâna respectivă. Până pe 2 ianuarie, la nivel global, au fost raportate în total 289 de milioane de infectări și puțin peste 5,4 milioane de decese.

Toate regiunile au raportat o creștere a numărului de cazuri înregistrate săptămânal. Cea mai mare creștere a fost raportată în America (100%), urmată de Sud-Estul Asiei (78%) și Europa (65%). Africa a fost singura regiune care a raportat o creștere săptămânală a deceselor (+22%), în timp ce toate celelalte zone se află în scădere.

Sursă: Organizația Mondială a Sănătății.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday