Pentru a doua săptămână succesivă, numărul cazurilor de COVID-19 la nivel global rămâne la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei, cu peste 5,7 milioane de cazuri săptămânale noi, după nouă săptămâni consecutive de creșteri”, arată OMS în raportul săptămânal. 

Și numărul deceselor asociate Covid a continuat să crească pentru a șaptea săptămână consecutivă, cu peste 93 de mii de decese.

OMS precizează că Regiunea Asiei de Sud-Est continuă să raporteze creșteri semnificative atât a numărului de cazuri noi, cât și a incidenței deceselor. Potrivit raportului epidemiologic săptămânal, India concentrează în prezent 90% dintre cazurile și decesele din regiunea de sud-est a Asiei. La nivel mondial, India reprezintă 46% din totalul infecțiilor globale și 25% din decesele înregistrate.

În schimb în Europa, în Mediterana orientală, în Africa și în cele două Americi rata infectărilor a scăzut.

În regiunea Pacificului occidental, care include China, numărul deceselor s-a menținut stabil.

De asemenea în Europa, Africa și Pacificul occidental mortalitatea asociată infectării cu coronavirus a scăzut , în timp ce în cele două Americi și în Mediterana orientală a înregistrat o ușoară creștere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday