Varianta Miu (sau B.1.621) a fost clasată pentru moment drept ”variantă de urmărit”. Organizația susține că varianta are mutații care indică un risc de rezistență la vaccinuri și a subliniat că sunt necesare mai multe studii pentru o mai bună înțelegere: ”Miu are o constelație de mutații care indică proprietăți potențiale ale evadării imune”.

”De la prima identificare în Columbia, în ianuarie 2021, au existat câteva raportări sporadice de cazuri cu varianta Miu și au fost identificate unele focare mai mari în țări din America de Sud și din Europa. Deși prevalența globală a scăzut și este în prezent sub 0,1%, prevalența în Columbia și Ecuador (în prezent de 39%, respectiv de 13%) a crescut constant”, explică OMS în buletin săptămânal privind evoluția pandemiei.

Specialiștii sunt îngrijorați cu privire la apariția de noi mutații virale, deoarece ratele de infecție sunt din nou în creștere la nivel global, iar varianta Delta extrem de transmisibilă se răspândește rapid mai ales în rândul celor nevaccinați și în regiunile în care restricțiile au fost relaxate.

În prezent, OMS a declarat patru variante de Covid-19 care provoacă îngrijorare (VOC), Alpha (britanică) – identificată în 193 de țări, Delta (indiană) – în 170 de țări, Beta (sud-africană) – în 141 și Gamma (braziliană) în 91.

Sursă alternativă: France 24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday