Ministerul Sănătății din România a distribuit o informare a OMS, care raportează că mai multe țări din regiunea europeană a OMS au raportat cazuri confirmate sau probabile de variola a maimutei (monkeypox) de la începutul lunii mai 2022.

 Organizația Mondială a Sănătății subliniază faptul că acest lucrunu este un eveniment obișnuit”, deoarece, ”în afară de unul, toate celelalte cazuri raportate recent nu au călătorit într-o zonă endemică.  Acest lucru este neobișnuit și de aceea sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare pentru a determina sursa probabilă și amploarea infecției pentru a  limita răspândirea ulterioară”.

OMS avertizează că oricine are contact apropiat cu cineva cu variola maimutei se poate infecta, dar precizează că variola maimutei nu se răspândește cu ușurință între oameni,  ci necesită un contact apropiat.

Simptomele pot fi ușoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Majoritatea cazurilor care s-au prezentat recent la clinicile de sănătate sexuală din Europa au prezentat erupții cutanate și leziuni la nivelul organelor genitale și anusului. Erupția cutanată sau leziunile pot fi însoțite de febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.   Majoritatea pacienților se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament”, mai informează Organizația.

Reamintim că Organizația Mondială a Sănătății a convocat o reuniune de urgență pentru a analiza răspândirea bolii virale cunoscute ca ”variola maimuței”, în condițiile în care sunt raportate peste 100 de cazuri la oameni în Europa.

Informare OMS, variola maimutei

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday