Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, a declarat că numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut, în timp ce varianta mai infecțioasă Delta devine dominantă la nivel mondial și multe state nu au primit încă suficiente doze de vaccin pentru a-și proteja personalul medical.

Potrivit comunicatului OMS, nu există momentan date despre necesitatea și eficacitatea unei a treia doză de vaccin pentru a menține protecția împotriva Covid-19. Precizează că studiile clinice au început abia acum un an. Există, prin urmare, date limitate disponibile despre cât durează protecția conferită de schema cu două doze (sau cea unică în cazul Johnson&Johnson) și dacă o doză suplimentară ar fi benefică și pentru cine.

La începutul lunii, autoritățile sanitare din Moscova au început administrarea celei de-a treia doze de ser anti-Covid persoanelor în cazul cărora au trecut șase luni de când primiseră rapelul. De asemenea, Israel a stabilit că va vaccina pacienții cu imunitate redusă cu a treia doză de Pfizer, iar mai recent, și Thailanda a anunțat că va administra o a treia doză personalului medical.

În aceeași declarație de presă, Tedros a mai anunțat că tulpina Delta, prima dată detectată în India, a fost până acum identificată în 104 țări.

Surse alternative: Reuters, Comunicat OMS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday