Conform datelor oficiale, până în mai 2021, 3,4 milioane de persoane au murit din cauza Covid-19, însă Samira Asma, directorul general adjunct al OMS, a afirmat într-o conferință online că, pe baza datelor și analizelor, acest număr ar fi cu adevărat de două, până la de trei ori mai mare. Cred că pot să estimez cu siguranță că sunt aproximativ 6 până la 8 milioane de decese“.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că doar în anul 2020 numărul deceselor care pot atribuite Covid-19, atât direct, cât și indirect, se ridica la cel puțin 3 milioane, cu 1,2 milioane mai mult decât au fost raportate oficial.

”Foarte probabil ne confruntăm cu o numărătoare semnificativ redusă a deceselor atribuite direct sau indirect Covid-19. Pandemia constituie o ameninţare majoră la adresa sănătății și stării de bine a populațiilor din întreaga lume”, a adăugat Samira Asma.

În raportul său anual, OMS precizează că, în prezent, principala cauză de deces în lume este Covid-19, iar boala a provocat un număr considerabil de decese suplimentare la nivel mondial, la nivel regional și național și a redus inevitabil speranța de viață în multe state.

Surse alternative: OMS, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday