Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variola maimuței din exteriorul Africii va duce la o pandemie, a declarat luni un oficial al instituției, adăugând că rămâne, însă, neclar dacă persoanele infectate care nu prezintă simptome pot transmite boala.

În luna mai au fost raportate peste 300 de cazuri de variola maimuței, o boală de obicei ușoară care se răspândește prin contact apropiat, provocând simptome asemănătoare gripei și o erupție cutanată. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunțat că va achiziționa vaccinuri și tratamente pentru această boală, iar și România a solicitat o primă tranșă de o mie de doze din acest vaccin. 

Mai multe cazuri au fost raportate în Europa, mai exact în Spania, Marea Britanie și Portugalia, decât în ​​țările din Africa Centrală și de Vest, unde virusul este endemic. Primul caz în Europa a fost identificat pe 7 mai, la un cetățean britanic care s-a întors din Nigeria. Nu au fost raportate decese până acum.

Sursă: Reuters

Sursă foto: AngellodecoDreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday