Organizația Mondială a Sănătății a declarat că Omicron se răspândește rapid în statele cu o rată ridicată a imunității populației, dar este neclar dacă acest fapt se datorează abilității virusului de a se sustrage imunității, a transmisibilității sale crescute sau a unei combinații între cele două.

Agenția a catalogat Omicron drept variantă de îngrijorare pe 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată, dar încă nu se cunosc multe informații despre noua tulpină a coronavirusului, inclusiv cât de severă poate fi boala provocată de aceasta. 

Încă avem date limitate în ceea ce privește severitatea clinică a Omicron. Este nevoie de mai multe informații pentru a înțelege profilul virusului și care este impactul vaccinării și al imunității deja existente asupra lui”, a adăugat OMS. 

Organizația a avertizat, de asemenea, că pe măsură ce numărul de infectări crește atât de rapid, spitalele ar putea fi suprasolicitate în unele regiuni. “Rata spitalizărilor în Regatul Unit și Africa de Sud continuă să crească, și, având în vedere rapiditatea cu care se înmulțesc cazurile noi, este posibil ca multe sisteme de sănătate să devină supraaglomerate.”

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday