Directorul regional al OMS Europa, Hans Kluge, spune că perioada de declin, în care numărul de cazuri noi de Covid din Europa a fost în continuă scădere timp de mai mult de două luni, s-a terminat, iar un nou val de coronavirus este inevitabil dacă cetățenii și autoritățile nu rămân disciplinate. 

Săptămâna trecută, numărul de cazurilor a crescut cu 10%, o evoluție influențată de deciziile persoanelor de a călători în afara țării, de adunările publice și de relaxarea măsurilor antiepidemice. Va exista un nou val în regiunea europeană, dacă nu vom rămâne disciplinați”, a declarat Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă. 

Directorul regional al OMS Europa a precizat că evoluția pandemiei poate fi atribuită răspândirii rapide a variantei Delta (indiană), care ar putea deveni dominantă în Europa până la începutul lunii august, și a avertizat că la nivel european nu au fost inoculate un procent de persoane îndeajuns de mare ca să ofere destulă protecție pentru a opri un noul val epidemic. 

Deși vedem multe țări a căror campanie de vaccinare anti-Covid merge bine, adevărul este că doar 24% din populația Europei s-a vaccinat, și ce e mai îngrijorător, 40% dintre persoanele în vârstă și personalul medical din Europa nu sunt protejate”, a adăugat Hans Kluge.

De asemenea, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a estimat recent că, până la sfârșitul lunii viitoare, varianta Delta a coronavirusului va provoca 90% din cazurile de Covid din Europa. 

Surse alternative: Deutsche Welle, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday