În ultima actualizare epidemiologică publicată, Organizația Mondială a Sănătății remarcă faptul că, după două săptămâni cu mai puține cazuri raportate, săptămâna trecută au fost depistate cinci milioane de noi cazuri la nivel mondial, un rezultat probabil al reuniunilor de sărbători: “Cu siguranță în emisfera nordică, în special în Europa și America de Nord, am văzut acel fel de furtună perfectă a sezonului – răceală, amestec social sporit și o combinație de factori care au condus la o transmisie mai mare a virusului”, a spus Mike Ryan, unul dintre conducătorii OMS.

Pe fondul temerilor în creștere cu privire la varianta mai contagioasă a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, guvernele din întreaga Europă au anunțat miercuri prelungirea restricțiilor.

Bilanțul mondial al deceselor se apropie de 2 milioane de persoane, de la începutul pandemiei, cu 91,5 milioane de persoane infectate.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday